torsdag 12 november 2009

29. REGIONER MANIPULERAS AV REGIONKOMMITTEN (Systemet)

Vem tror att ReK (läs: i samarbete med kommissionen) på något sätt skulle tangera ”utvecklingen” i EU:

per 8.5.09 fanns det sammantaget 17.069 ikraftvarande och 1.355 under beredning varande rättsakter; tiotalsmiljarder försvinner hela tiden till korruption varav högst 1/3 kan återvinnas, unionen blir en stat med president inklusive omfattande stab och representation på jordklotet (Lissabon-fördraget); omfattande krigsapparat är redan långt uppbyggd; unionens räkenskaper har, trots vissa förbättringar, under 14 år blivit godkända a revisorerna, med mera.

Tvärtom, ReK vill ju främja allt EU vill: ” ... att i nära samarbete med de regionala och lokala myndigheterna identifiera aktuella hinder för genomförandet av den inre marknaden i regioner, städer och kommuner samt ändamålsenliga lösningar för att anpassa den inre marknaden till det aktuella ekonomiska och sociala sammanhanget.”

Och det är så här att lokalnivåerna, inklusive nordiska dimensionen, skall göra grovarbetet för unionen, vilket ReK sedan åtar sig att övervaka. Varför då behövs EU över huvud taget, annat än för att tillfredsställa maktsträvanden ovan?:
”... europeiska kommissionen att beakta nya parametrar i sin utvärdering av EU-medborgarnas åsikter (Eurobarometern) som avspeglar de regionala och lokala myndigheternas verkliga betydelse för EU:s funktion och för genomförandet av gemenskapsstrategier och gemensamma politiska åtgärder.”

Och i bästa Lissabon-anda, det vill säga man skapar ”frivilliga” system för att preliminärt skapa acceptans för diverse. Sedan börjar vi tro att det är vi själva som skapat allt: ”Planera antagandet av en frivillig politisk stadga för de regionala och lokala förvaltningarnas medverkan i utvidgningsprocessen, som ska fungera som en gemensam referensram för att utveckla instrument för att stödja lokala och regionala förvaltningar inför anslutningen och förstärka det gränsöverskridandet samarbetet samt den institutionella och administrativa regionala och lokala strukturen i kandidatländer och potentiella kandidatländer.”

Och lojal skall man vara också, vilken eurokommunism! Undrar vad straffen blir om vi inte är det?: ”...medlemsstaterna att lojalt samarbeta med regionerna och de lokala myndigheterna om inrättandet av de europeiska grupperingarna för territoriellt samarbete (EGTS), så att dessa snabbt kan bildas och påbörja sin verksamhet i enlighet med andan och lydelsen i förordning (EG) nr 1082/2006).

Parallellt följer Europas kritiska medborgare detta tilltagande informationskrig:
1. ”Samarbete för kommunikation om Europa, Europaparlamentets beslut av den 9 oktober 2008 och Europaparlamentets, Europeiska kommissionens och rådets gemensamma förklaring (P6Ta(2008)0463).”
2. ”Verktygslåda för att förklara EU:s politik för medborgarna Regionkommittén föreslår fortsättningsvis ledamöterna av Regionkommittén och de regionala och lokal förvaltningarna får en verktygslåda för kommunikation för att förklara EU:s politik för medborgarna(CdR 234/2008 fin).”

Borde kanske skriva under med namnet George Orwell (läs boken ”1984”) i stället !
eller se texten med utdrag ur bokenhär intill ...

SÖKRUTAN