lördag 10 oktober 2009

10. EU SOM HÖGFÖRRÄDERI (Finland)

FRÅN JULI 2009:

Det var både unga och äldre finnar som blev glatt överraskade när jag påpekade att det som jag delade ut under min valturné (=EU-val)var EU-kritiskt material!

Följande axplock är tankar som några finländare hade presenterat redan före EU-anslutningen och berättar förvånansvärt framsynt även om det som pågår som bäst (utom nr 1?):

1. Blev Ryssland medlem i EU så skulle Finland hamna i precis den situation som Tsaren en gång i tiden försökte komma till: i och med bland annat öppna gränser skulle Rysslands befolkning få rätt att flytta till Finland, utöva näringar mm i Finland. Proportionellt sett skulle detta ske med helt annan volym än om finländare skulle göra samma i Ryssland.

2. Den totalt fria konkurrensens paradox ligger däri att den till sist gör sig själv omöjlig.Detta beror på den större och kraftigare alltid vinner den mindre och svagare. Utan balanserande system leder detta i sin tur till all konkurrens avtar. Av företagarna är det småbrukare som bland de första blir tvungna att lägga ner sin verksamhet. Sedan blir det svåra tider och arbetslöshet. Och allt större beroende av vissa(s) internationella banker.

3. Harmoniseringssträvandena i synnerhet inom beskattningsområdet leder till att statens inkomster minskar, vilket i sin tur leder till nedskärningar inom socialskydd, utbildning och annan offentlig service samt till ökad skuldsättning. Parallellt kommer försvarsutgifterna att öka.

4. Medborgare som tröttnat på sina egna politiker tror sig hitta lösning i en EU som i själva verket betyder försämring av läget i och med att folket tappar sin makt över lagstiftarna som kommer att befinna sig i Bryssel. Folket tappar rätten att kräva ansvar för besluten. Höga representanter kommer dessutom att välja ”lämpliga” representanter till domstolar och övriga viktiga poster.

5. Finlands självständighet har alltid, före presidenterna Mauno Koivistos och Martti Ahtisaaris tid, ansets ha stort egenvärde. Före deras tid ansåg man ännu att makten utgår från folket. Nu leder man Finland till EU-medlemskap på ett olagligt sätt. Av mindre har man tidigare blivit åtalad för högförräderi.

Kunskapen om EU som högförräderi håller på att sprida sig och den stora majoriteten icke-röstande finnar och ålänningar har nu börjat vakna och rösta starkt EU-kritiskt, vilket jag, också personligen, är ytterst tacksam för!

PS1! Nu kallas de "höga representanter" i Lissabon-fördraget !!!
PS"! Har tyvärr källan bara på finska

SÖKRUTAN