lördag 10 oktober 2009

12. JAG RÖSTADE INTE FÖR DETTA (Finland)

FRÅN JUNI 2009:

Högförräderi, det vill säga hur vår tids beslutsfattande elit i (också) Finland betett sig och beter sig gentemot sin egen befolkning och samtidigt hela landet hör till de otroligaste sakerna under vår tid!

Det håller på att bli allt mer känt hur allt gick till vid EU-anslutningen. Den viktigaste uppgiften är att känna till det som föreskevs i dåvarande EU-fördraget, det så kallade Maastricht-avtalet, å ena sidan(1) och det som utrikesministeriet och det övriga etablissemanget berättade för folk å andra sidan (2):

1. Maastricht-avtalet utgick från att integrationen fördjupas, inklusive utrikes- och säkerhetspolitik. Detta med gemensamt försvar i sikte längre fram (artikel B).

2. Enligt staten betydde detta samarbete staterna emellan och ingalunda någon överstatlighet(bland annat enligt boken ”Medlemskapet i europeiska unionen”).Inte någon ovarsam hantering av sanningen utan kristallklara lögner inför folkomröstningen. Staten hade ju ”till alla delar” godkänt avtalets innehåll. Och detta bara som ett exempel av många.

I dag är läget så inflammerat att man pratar om inbördeskrig! Den stora majoriteten av finnar röstade inte i EU-valet eftersom de totalt saknar förtroende för något som helst parti. Jag hade många intressanta diskussioner om detta under min valturné och fick även bevittna hur en minister pratade och ingen i publiken applåderade.

Svenska folkpartiet som centern, fs och liberalerna på Åland i denna EU-val samarbetade med har suttit i alla de regeringar som fattat beslut i ovan nämnda ärenden. Mitt förtroende kunde inte vara mindre för samtliga av dessa, vare sig det gäller finsk eller åländsk synvinkel.

Härmed för egen del långt ifrån allt sagt om temat!

SÖKRUTAN